maandag 4 mei 2020

Kleefrijstballetjes (Japan)

KLEEFRIJSTBALLETJES

100 gram sushirijst
100 gram tonijnfilet
2 centimeter verse gemberwortel
1 bosuitje
3 eetlepels sojasaus (Kikkoman)


Rijst met 1 deciliter water aan de kook brengen. Op laag vuur 15 minuten koken, af en toe doorroeren. Pan van vuur nemen en nog 10 minuten laten staan. Rijst laten afkoelen. Intussen tonijnfilet fijnhakken. Gember schillen en raspen. Bosuitje wassen, schoonmaken en snipperen. Tonijn, bosui en 1 theelepel gemberrasp (rest wordt niet gebruikt) door rijst mengen.
Van rijstmengsel met natte handen balletjes vormen, goed aandrukken. Balletjes tot gebruik afgedekt bewaren. Rijstballetjes serveren met sojadipsaus.

18 stuks

voedingswaarde : 25 kcal per stuk
voor- / bereidingstijd : 25 / 10 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Allerhande mei 1999

Geen opmerkingen: