BEIGNETS DE CHOUFLEUR (BLOEMKOOLBEIGNETS)
In heel Afrika worden beignets gegeten en ze zijn overal ter wereld een typisch kenmerk van de Afrikaanse keuken. Deze lekkere stukjes bloemkool in een beslagje worden op smaak gebracht met citroensap. Als extra accent voeg ik een beetje komijn toe.
1 bloemkool
olijfolie, om te frituren
3 eieren
1 eetlepel bloem
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
¼ theelepel komijnpoeder
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper naar smaak
partjes citroen, voor het serveren
takjes peterselie, als garnering
Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes. Blancheer deze in kokend water gedurende 10 minuten, of totdat ze net nog niet helemaal gaar zijn. Giet af en laat goed drogen.
Laat in een zware, gietijzeren pan of een frituurpan de olie 190°C worden. Maak intussen een beslagje van de eieren, de bloem, zout en peper, de komijn en de peterselie. Doop de bloemkoolroosjes als de olie heet is in het beslag en bak ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm, met partjes citroen en een paar takjes peterselie als garnering.
6 personen
gebied : Algerije
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten