maandag 4 mei 2020

Tuinbonen-asperge-crèmesoep

TUINBONEN-ASPERGE-CRÈMESOEP

1½ kilogram tuinbonen
4 groentebouillonblokjes
16 witte asperges
3 eetlepels olijfolie extra vergine
zout
1 teentje knoflook
versgemalen peper
100 gram geraspte Pecorino (desgewenst)


Maak de tuinbonen schoon en leg ze in een pan met 2 liter water en de bouillonblokjes. Dek de pan gedeeltelijk af en kook de bonen 20 minuten op laag vuur, totdat ze zeer zacht zijn. Verwijder ondertussen het harde gedeelte van de asperges en schil ze met een dunschiller of een aspergeschiller. Snijd ze in stukjes. Kook ze 20 minuten in water met zout. Pureer de bonen met de staafmixer totdat een zachte en gladde crème ontstaat, voeg water toe als de puree te dik wordt. Voeg zout naar smaak toe en ¾ van de asperges, en giet in vier borden. Pel de knoflook en snijd hem heel fijn, vermeng dit met 3 eetlepels olijfolie. Garneer elke portie soep met de overgebleven asperges, giet de olie met knoflook eroverheen, maal peper naar smaak erboven en serveer desgewenst met de Pecorino apart.

4 personen

voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Sla! mei/juni 1998

Geen opmerkingen: