PITTIGE FRUITSALADE
2 grapefruits
2 rijpe tomaten
2½ schijf goela djawa (Javaanse suiker) of 5 eetlepels lichte basterdsuiker
2 eetlepels warm water
½ - 1 eetlepel ketjap manis
1 - 2 theelepels sambal oelek
Spaanse peper
2 Grapefruits dik schillen, partjes tussen de vliezen uitsnijden en sap opvangen. 2 Rijpe tomaten in parten snijden. 2½ Schijf goela djawa (Javaanse suiker) of 5 eetlepels lichte basterdsuiker in 2 eetlepels warm water oplossen. 1½ Eetlepel grapefruitsap erdoor roeren. Sausje op smaak maken met ½ - 1 eetlepel ketjap manis en 1 - 2 theelepels sambal oelek. Grapefruit en tomaat door saus scheppen. Garneren met hele dunne ringetjes Spaanse peper.
2 personen
voedingswaarde : 170 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip Culinair mei 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten