zondag 3 mei 2020

Noedels met surimi

NOEDELS MET SURIMI

zout
1 pak dried steamed noodles (250 gram, Taksan)
150 gram doperwtjes extra fijn
4 takjes koriander
1 bouquetblokje kerrie-koriander (Knorr)
1 eetlepel Thaise vissaus
3 bakjes surimiflakes (à 125 gram)
100 gram taugé


In ruime pan water met zout aan de kook brengen en noedels in 2 minuten gaarkoken. Intussen in wok laagje van 1 centimeter water aan de kook brengen en doperwtjes hierin in 5 minuten bijna gaarkoken, doperwten niet afgieten. Intussen korianderblaadjes van steeltjes plukken. Vervolgens bouquetblokje en vissaus aan doperwtjes toevoegen en oplossen.
Surimiflakes aan doperwten toevoegen, aan de kook brengen en even zachtjes laten sudderen. Taugé en korianderblaadjes door surimimengsel scheppen en even mee verwarmen. Noedels over vier borden verdelen en surimimengsel erop scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 325 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Allerhande mei 1999

Geen opmerkingen: