PUNTJES MET KRABMAYONAISE
250 gram krab (blik of diepvries) of 250 gram fantasy-krabsticks
4 eieren
1/8 liter slagroom
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels fijngehakte dille, vers of uit de diepvries
zout
versgemalen peper
8 kleine harde puntjes
8 blaadjes sla
verse dille of peterselie om te garneren
Laat de krab ontdooien en verwijder zonodig de harde stukjes. Verkruimel de krab of de krabsticks grof. Kook de eieren hard, pel ze en hak ze klein. Schep de eieren door de krab. Klop de slagroom met wat zout en peper bijna stijf en klop er de mayonaise door. Roer de dille door de saus en breng stevig op smaak met wat zout en peper. Schep de saus dor het krabmengsel.
Snijd een kapje van de broodjes en hol de broodjes iets uit. Schep de krabsalade nogmaals om en breng zonodig verder op smaak. Bekleed de uitgeholde broodjes met een blaadje sla en schep er de krabsalade in. Garneer met een plukje dille of peterselie.
8 personen
voedingswaarde : 284 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : brunchgerecht
bron : Boodschappen mei 1999
zondag 3 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten