ROERGEBAKKEN LAMSFILET MET LENTEGROENTEN
8 eetlepels olijfolie
1 sjalotje, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
400 gram lamsfilet, in plakjes van 3 millimeter dik
100 gram bospeen, in schuine stukjes van 2 centimeter
12 kleine sjalotjes, gepeld
100 gram kastanjechampignons
100 gram sugar snaps
2 deciliter vleesfond
1 eetlepel maïzena
2 eetlepels basilicum, in reepjes
In wok in 4 eetlepels olie sjalotje en knoflook 2 minuten bakken. Vlees toevoegen, 3 minuten roerbakken en uit wok scheppen. In wok in 4 eetlepels olie bospeen, sjalotjes, champignons en sugar snaps 2 minuten roerbakken. Vleesfond toevoegen en aan de kook brengen. Maïzena losroeren met 1 eetlepel water en door roerbakschotel roeren. Vlees toevoegen en 2 minuten meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Basilicum erdoor roeren. Roerbakschotel over borden verdelen.
Lekker met pasta.
4 personen
voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Culinair mei 1998
zondag 3 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten