zondag 3 mei 2020

Warme aardappelbonensalade

WARME AARDAPPELBONENSALADE

snufje zout
450 gram aardappelen
2 kleine rode uien
2 stengels selderij
150 gram kerstomaten
6 eetlepels olijfolie
1 uitgeperst teentje knoflook
400 gram borlottibonen
2 eetlepels rode wijnazijn
3 eetlepels gehakte verse peterselie
zak van 120 gram kruidensalade


Breng een ruime pan water met het zout aan de kook. Maak de aardappelen schoon en halveer ze. Kook de aardappelen in het water in 10 - 15 minuten (of zo nodig langer) gaar. Laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de uien fijn en de selderij in plakjes. Halveer de tomaatjes. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Voeg de uien, selderij en knoflook toe en bak deze in 3 - 4 minuten zacht. Voeg dan de aardappelen, tomaatjes, bonen, azijn, peterselie en resterende olie toe en vermeng het goed. Laat nog even zachtjes doorkoken. Leg de slabladeren in een grote schaal, voeg de inhoud van de koekenpan toe en vermeng het geheel goed. Direct serveren.
Lekker met een vegetarische schnitzel met knoflookmayonaise.

4 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 - 20 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Sla! mei/juni 1998

Geen opmerkingen: