zaterdag 14 maart 2020

Bietjescurry met kikkererwten & kokos

BIETJESCURRY MET KIKKERERWTEN & KOKOS

1 ui, grof gehakt
600 gram bietjes, geschild en in kleine partjes
1 blik kikkererwten (400 gram), afgespoeld en uitgelekt
2 teentjes knoflook, geperst
5 centimeter verse gember, geschild en geraspt
1 rode chilipeper, grof gehakt
1 volle theelepel gemalen komijn
1 volle theelepel gemalen koriander
1 volle theelepel gemberpoeder
½ theelepel kurkuma
1 eetlepel plantaardige olie
1 theelepel zeezout
400 milliliter kokosmelk
handje verse koriander
kokosschaafsel (optioneel)


Verwarm de oven voor tot 200°C.
Leg de ui, bietjes en kikkererwten in een braadslede, voeg de knoflook, gember, chilipeper, specerijen, olie en het zout toe, en schep alles goed om. Zet het geheel 40 minuten in de oven.
Roer de kokosmelk in het blikje door elkaar, schenk de melk over het bietjes-kikkererwtenmengsel en schep alles goed om. Zet het geheel nog 10 minuten in de oven.
Proef en voeg indien nodig nog wat extra zout toe. Strooi de verse koriander en (eventueel) het kokosschaafsel erover en dien op met rijst of naanbrood.

2 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 50 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : De groene bakplaat : 75 Groenterecepten uit de oven / Rukmini Iyer

Geen opmerkingen: