zaterdag 14 maart 2020

Bessara (Marokko)

BESSARA (TUINBONENPUREE)

500 gram gedroogde tuinbonen (of andere gedroogde bonen)
2 teentjes knoflook
2 theelepels mild paprikapoeder
½ theelepel cayennepeper
1 theelepel komijn
zout


De gedroogde tuinbonen afspoelen en uit laten lekken. Met de knoflookteentjes aan de kook brengen in 1½ liter water. Zout toevoegen en de bonen op een laag vuur laten koken tot ze gaar zijn; regelmatig roeren.
De gare bonen met een mixer of keukenmachine pureren. Zo nodig wat water toevoegen.
Voor het opdienen de bonenpuree weer warm maken. Op een voorverwarmde schaal overdoen. Paprikapoeder, cayennepeper en komijn mengen en over de puree strooien.

6 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Marokkaanse keuken : 200 Smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui

Geen opmerkingen: