CUCUMBER SALAD (KOMKOMMERSALADE)
1 grote komkommer
½ theelepel zout
2 eetlepels azijn
1 theelepel cayennepoeder
1 teentje knoflook
1 uitje
2 eetlepels sesamzaad
Schil de komkommer en snijd deze in dunne plakjes.
Strooi het zout erover en laat dit 15 minuten intrekken.
Voeg azijn en cayennepoeder toe.
Maak de knoflook en ui schoon en snijd ze klein; voeg ze aan de komkommer toe.
Doe het sesamzaad in een droge koekenpan en laat het op een laag vuurtje roosteren.
Laat het sesamzaad afkoelen, strooi het vlak voor het opdienen over de komkommersalade.
4 personen
gebied : Australië
gerechtsoort : salade
bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten