zaterdag 14 maart 2020

Ensalada de Pallares (Peru)

ENSALADA DE PALLARES (SALADE VAN LIMABONEN)

350 gram gedroogde limabonen
zout naar smaak
vers gemalen peper naar smaak
citroensap
azijn
olie
2 grote uien, in dunne ringen gesneden
2 verse chili’s, van de zaadjes ontdaan en in reepjes gesneden


Week de bonen één nacht in ruim koud water. Laat ze de volgende dag uitlekken en zet ze op met vers water, zonder zout.
Breng het water aan de kook, giet de bonen weer af en zet ze opnieuw op.
Laat ze zachtjes gaarkoken in de afgedekte pan. Giet de gare bonen af en laat ze afkoelen: breng ze op smaak met zout en peper, citroensap, azijn en olie.
Schep de uien en chili’s voorzichtig door de bonen en laat de salade minstens 1 uur, afgedekt, in de koelkast staan.
Dien op als voorgerecht.

8 personen

gebied : Peru
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Peruaanse keuken / Isabel Garcia

Geen opmerkingen: