zaterdag 14 maart 2020

Zhoug (Israël)

ZHOUG

Een saus van Spaanse pepers, op smaak gebracht met peterselie en koriander.

250 gram groene of rode gepureerde verse Spaanse pepers
8 eetlepels fijngehakte peterselie
8 eetlepels fijngehakte koriander
1½ eetlepel gesnipperde knoflook
1 volle theelepel zout
1 volle theelepel peper
1 theelepel gemalen komijn
mespunt gemalen kardemom


Pureer de pepertjes in de foodprocessor. Doe er de peterselie en de koriander bij en laat kort meedraaien. Voeg de overige ingrediënten toe. Laat nogmaals kort draaien en schep de saus in een glazen potje, sluit het goed af en zet het in de koelkast. Zhoug is enkele maanden in de koelkast houdbaar.
Voor de rode versie worden enkel pepertjes gebruikt en geen groene kruiden. Hoewel het de meest gebruikte is, mist hij toch de typisch Jemenitische smaak die de groene wel heeft.
Zhoug wordt geserveerd bij Jemenitische gerechten als Chilba of Mlawach, met een potje vers gepureerde tomaten.

24 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De smaak van Israël : Een Mediterraan feest / Avi Ganor en Ron Maiberg

Geen opmerkingen: