zaterdag 14 maart 2020

Higos Abrillantados (Peru)

HIGOS ABRILLANTADOS (GEKONFIJTE VIJGEN)

100 groene vijgen, gepeld en gewassen
5 kilogram kristalsuiker
het sap van 4 citroenen
extra kristalsuiker


Doe de vijgen in een grote pan met voldoende water zodat ze net onder staan.
Breng ze langzaam aan de kook en giet ze weer af. Herhaal dit nog tweemaal.
Laat ze voor de laatste keer uitlekken en daarna afgedekt afkoelen.
Los de suiker op in 2 liter water en breng het langzaam aan de kook.
Doe de vijgen in de suikersiroop en vul de pan bij met voldoende water zodat de vijgen net onderstaan.
Breng het water weer aan de kook en laat de vijgen ongeveer 6 uur zachtjes sudderen.
Voeg het citroensap na 3 uur aan de vijgen toe.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en wentel ze door kristalsuiker.
Laat ze afkoelen op een taartrooster.

20 personen

gebied : Peru
gerechtsoort : nagerecht

bron : De Peruaanse keuken / Isabel Garcia

Geen opmerkingen: