zondag 15 maart 2020

Gekonfijte schilletjes van sinaasappel en grapefruit (Israël)

GEKONFIJTE SCHILLETJES VAN SINAASAPPEL EN GRAPEFRUIT

2 grote sinaasappelen
2 grapefruits met een dikke schil
1 kilogram suiker
½ liter water
sap van 1 citroen


Borstel de sinaasappelen en de grapefruits met een harde borstel onder de hete kraan schoon, halveer ze en schep er het vruchtvlees uit. Doe de schillen in een kom met water, verzwaar ze met een bord zodat ze onder blijven staan en laat ze 2 dagen weken. Ververs het water in die tijd een keer. Snijd de uitgelekte schillen in repen. Doe de schillen in een pan, giet er water op en laat ze 15 minuten koken. Giet ze af en laat ze met vers water nogmaals 15 minuten koken. Giet ze af en herhaal de procedure voor de derde keer.
Doe de suiker en ½ liter water bij de schilletjes, breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes koken zonder deksel op de pan. Roer, als al het vocht is verdampt, het citroensap door de schilletjes en let erop dat ze allemaal met het citroensap in aanraking komen. Giet het eventueel achtergebleven vocht af en rol de schilletjes desgewenst door de suiker. Nodig is dit niet. Laat de schilletjes op een stuk vetvrij papier een aantal uren drogen. Bewaar ze in een luchtdicht afgesloten trommel.

4 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : nagerecht

bron : De smaak van Israël : Een Mediterraan feest / Avi Ganor en Ron Maiberg

Geen opmerkingen: