zondag 15 maart 2020

Catsup with Red Pepper (Caribisch gebied)

CATSUP WITH RED PEPPER (PAPRIKAKETCHUP)

1 kilogram rode paprika’s
250 milliliter wijnazijn
1 theelepel pimentkorrels
5 kruidnagels
2 laurierblaadjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
½ theelepel gemalen gember
1 theelepel suiker
1 theelepel zoete paprikapoeder
1 theelepel zout


Was de paprika’s, verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Zet de paprika’s op met 500 milliliter water en laat ze 15 minuten zachtjes doorkoken tot ze zacht zijn.
Voeg de wijnazijn en de rest van de ingrediënten toe en laat alles nog 10 minuten flink doorkoken. Zet de warmtebron wat lager en laat de saus 30 minuten zachtjes inkoken tot er een dikke massa ontstaat. Wrijf het paprikamengsel door een zeef, doe dit in schone glazen potten en sluit deze luchtdicht af.
Deze ketchup is 2 tot 3 maanden houdbaar in de koelkast.

4 personen

gebied : Caribisch gebied
gerechtsoort : saus

bron : Kookkunst uit de Cariben : Eetcultuur & recepten / Heidi Keller & Miranda Greaves

Geen opmerkingen: