zondag 15 maart 2020

Stropi di Tamarijn (Nederlandse Antillen)

STROPI DI TAMARIJN (LIMONADESIROOP VAN TAMARINDES)

Maak voor een verfrissend drankje een scheutje siroop aan met koud water en eventueel een paar druppels citroensap. Doe er ijsblokjes bij.

500 gram rijpe tamarindes
2½ deciliter water
suiker


Verwijder de schil van de tamarindes en spoel ze goed af. Breng de tamarindes met het water aan de kook en kook ze tot het vruchtvlees loslaat van de pitten. Zeef de tamarindes en vang het sap (vocht) op. (Gebruik het vruchtvlees voor Bolita di tamarijn, maar laat er dan bij het schillen een stukje van de steel aanzitten.) Meet de verkregen hoeveelheid af en voeg voor elke deciliter tamarindesap 100 gram suiker toe. Breng het tamarindesap met de suiker aan de kook en kook het op matig heet vuur tot een dikke siroop (15 minuten). Kook het mengsel 30 minuten op een hoog vuur. Schep het schuim dat boven komt drijven eraf. Laat de stroop afkoelen. Was een fles om met soda en spoel de fles met kokend water na of was de fles in de vaatwasser. Schenk de siroop er met een trechter in. De siroop blijft lange tijd houdbaar.

Voor 1 liter.

land : Nederlandse Antillen
gerechtsoort : drank

bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: