woensdag 14 maart 2018

Zalmragout met bladerdeegvisjes

ZALMRAGOÛT MET BLADERDEEGVISJES

500 gram aardappelen
2 plakjes diepvries bladerdeeg
1 blikje roze zalm (180 gram)
zout
1 eidooier
½ liter melk
50 gram boter
50 gram bloem
1 theelepel rozemarijn
50 gram gerookte zalmsnippers
15 sprietjes bieslook
peper


Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van ½ centimeter dik. Laat het bladerdeeg ontdooien. Giet de zalm af en verwijder de graatjes.
Verwarm de oven voor op 225°C. Klop de eidooier los. Snijd 4 visjes uit het bladerdeeg. Leg ze op een bakplaat en bestrijk ze met wat eidooier. Bak ze in 10 minuten gaar. Kook de aardappelplakjes in weinig water met zout in 15 minuten gaar. Doe de melk, de boter, de bloem en de rozemarijn in een pan. Breng het mengsel al kloppende met een garde aan de kook en blijf kloppen tot een dikke gebonden saus ontstaat. Roer de zalm en de zalmsnippers erdoor. Breng de ragout op smaak met zout en peper. Roer de rest van de eidooier erdoor. Knip het bieslook erboven fijn. Giet de aardappelplakjes af en doe ze in een schaal. Schenk de ragout erover. Garneer met de bladerdeegvisjes.
Geef er peultjes bij.

2 personen

voedingswaarde : 870 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Menu 9 maart 1994

Geen opmerkingen: