DEENS APPELDESSERT
2 kleine moes-goudrenetten
60 gram suiker
50 gram boter
5 beschuiten
½ theelepel kaneelpoeder
½ deciliter slagroom
1 theelepel rode jam
Schil de appels, snijd ze in stukjes en kook ze met een paar eetlepels water, 1 eetlepel suiker en 10 gram boter in 10 minuten tot moes. Laat de moes afkoelen. Verkruimel de beschuiten (niet te fijn). Meng de beschuiten met 40 gram suiker en bak het mengsel in de rest van de boter goudbruin. Voeg de kaneel toe en laat het geheel afkoelen. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker.
Schep laagjes appelmoes en beschuit in 2 hoge champagneglazen. Garneer met toefjes slagroom en een beetje rode jam.
2 personen
voedingswaarde : 550 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gebied : Denemarken
gerechtsoort : nagerecht
bron : Menu 23 maart 1994
woensdag 14 maart 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten