woensdag 14 maart 2018

Chickensalad met hazelnoten (Amerika)

CHICKENSALAD MET HAZELNOTEN

200 gram peultjes
½ krop frisée sla
1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
2 rode appels, ongeschild, in dunne plakken
200 gram gerookte kipfilet, in reepjes
300 gram gare kipfilet, in reepjes
200 gram gekookte aardappelen, in plakjes
½ deciliter slagroom, stijfgeklopt
½ deciliter yoghurt
1 eetlepel mierikswortel (potje)
½ - 1 theelepel suiker
zout
peper
1 theelepel geraspte sinaasappelschil
50 gram blanke hazelnoten, grof gehakt


Peultjes in 8 minuten beetgaar koken. Sla over borden verdelen. Peultjes, bleekselderij, appel, beide kipsoorten en aardappelen mengen. Sausje roeren van: slagroom, yoghurt, mierikswortel, suiker, zout, peper en sinaasappelschil. Salade over borden verdelen en hazelnoten erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Amerika
gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip Culinair maart 1994

Geen opmerkingen: