woensdag 14 maart 2018

Mouclade (Charente, Nouvelle Aquitaine, Frankrijk)

MOUCLADE (ROMIGE MOSSELSCHOTEL)

4 deciliter Pineau de Charente (of droge witte wijn)
1 takje tijm
1 laurierblaadje, verkruimeld
6 takjes peterselie, fijngehakt
2 kilogram mosselen, schoongemaakt
3 sjalotjes, gesnipperd
25 gram boter of margarine
1 theelepel kerrie (of saffraan)
cayennepeper
1½ deciliter crème fraîche
2 eidooiers


Wijn met tijmblaadjes, laurier en peterselie op hoog vuur aan de kook brengen. Mosselen toevoegen en al omschuddend 6 minuten koken tot alle schelpen open zijn. Met schuimspaan uit pan nemen. Kookvocht tot helft laten inkoken, daarna zeven. Sjalotjes in boter 2 minuten fruiten. Mosselvocht toevoegen, aan de kook brengen en 1 minuut laten doorkoken. Zeven boven grote pan. Kerrie, snufje cayennepeper en 100 gram crème fraîche toevoegen en 1 minuut laten doorkoken. Eidooiers met rest van crème fraîche loskloppen. 2 Eetlepels van hete vloeistof toevoegen en mengsel terugschenken in grote pan. Mosselen toevoegen en al omscheppend 1 minuut door en door verwarmen (niet laten koken). Mosselen met saus over 4 borden verdelen.
Serveer er stokbrood en een gemengde salade bij.

4 personen

voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Charente, Nouvelle Aquitaine, Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair maart 1994

Geen opmerkingen: