woensdag 14 maart 2018

Risotto met kippenlevertjes en olijven

RISOTTO MET KIPPENLEVERTJES EN OLIJVEN

300 gram kippenlevertjes, gehalveerd, schoongemaakt
zout
peper
4 eetlepels olie
1 ui, gesnipperd
200 gram rondkorrelrijst
1 blik tomaatblokjes (400 gram)
100 gram olijven, met piment gevuld, in plakjes


Kippenlevertjes bestrooien met zout en peper. Olie verhitten en levertjes snel rondom bruin bakken. Levertjes uit pan nemen. In zelfde bakvet ui 5 minuten zacht bakken. Rijst toevoegen en al omscheppend nog 5 minuten bakken. Blokjes tomaat laten uitlekken, vocht opvangen in maatbeker en met water aanvullen tot 5 deciliter. Tomaat, vocht, zout en peper aan rijst toevoegen. Met deksel op pan op laag vuur in 20 minuten gaar koken. Na 15 minuten kippenlevertjes en olijven erdoor roeren.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair maart 1994

Geen opmerkingen: