GEGRATINEERDE ZALMFILET
2 dunne stukken zalmfilet à 125 gram
boter
zout
peper
½ kleine gele paprika
1 kleine courgette
1 vleestomaat, ontveld
½ deciliter visbouillon
½ deciliter slagroom
1 ei
Grill op hoogste stand voorverwarmen. Zalmfilets op beboterde ovenvaste borden leggen en met zout en peper bestrooien. Paprika en courgette in heel kleine blokjes snijden. Paprika in kokend water met zout 1 minuut blancheren. Na 15 seconden courgette erbij doen. Onder koud water afspoelen en droogdeppen. Bouillon, slagroom en ei met zout en peper mengen. Bouillonmengsel over vis schenken. Vis vlak onder grill 3 minuten gratineren. Voor serveren blokjes groente over vis verdelen.
2 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip Culinair maart 1994
woensdag 14 maart 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten