woensdag 14 maart 2018

''Boutons' van schol

‘BOUTONS’ VAN SCHOL

1 eetlepel boter of margarine
½ winterwortel
1 stengel bleekselderij
100 ram taugé
4 kleine scholfilets
2 eetlepels visbouillon
2 eetlepels zoete ketjap
1 eetlepel fijngehakte peterselie


Oven voorverwarmen op 180°C. 2 Stukken aluminiumfolie invetten. Groenten in reepjes snijden. Wortel in water met zout 1 minuut koken, selderij en taugé 30 seconden meebakken. Koud afspoelen. Scholfilets in lengte halveren en in knoop leggen. Groeten en vis op folie schikken. Folie omhoog vouwen. Bouillon en ketjap mengen en erover sprenkelen. Folie dichtvouwen. Pakketjes in oven in 15 minuten gaar laten worden. Pakketjes openen en met peterselie bestrooien.

2 personen

voedingswaarde : 225 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair maart 1994

Geen opmerkingen: