woensdag 14 maart 2018

Springsalad met groene asperges (Amerika)

SPRINGSALAD MET GROENE ASPERGES

200 gram wilde en witte rijst
zout
peper
300 gram groene asperges
200 gram champignons, in plakjes
1 eetlepel olie
2 tomaten, ontveld, in reepjes
1 kleine courgette, in dunne plakjes
1 rode paprika, in dunne reepjes
100 gram groene ontpitte olijven, gehalveerd

SAUS
1 eetlepel sherry-azijn
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
1 eetlepel fijngehakte bieslook
1 eetlepel fijngehakte dille
zout
peper


Rijst koken volgens verpakking en laten afkoelen. Asperges in 10 - 15 minuten beetgaar koken. Champignons in olie 5 minuten bakken. Rijst, asperges, champignons, tomaten, courgette, paprika en olijven mengen. Sausje roeren van azijn, olijfolie, mosterd, bieslook, dille, zout en peper en door salade mengen. Salade over borden verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 385 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Amerika
gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip Culinair maart 1994

Geen opmerkingen: