TAGLIATELLE MET GEROOSTERDE PAPRIKA’S EN GEGRILDE AUBERGINE
150 gram tagliatelle
2 rode paprika’s
½ aubergine
1 eetlepel olijfolie
½ ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
250 gram vleestomaten, ontveld en ontpit
majoraan
zout
zwarte peper
10 basilicumblaadjes, in reepjes gescheurd
Oven voorverwarmen op 225°C. Paprika’s in midden van oven in 20 minuten roosteren. Intussen met kaasschaaf aubergine in lengte schillen. Grillpan invetten met olie. Aubergineschijfjes in enkele minuten gaar roosteren. Geroosterde paprika’s in gesloten plastic zak laten uitdampen. Velletje eraf trekken, zaadlijsten verwijderen en paprika in reepjes snijden. Ui en uitgeperste knoflook in 1 eetlepel olie op zacht vuur 10 minuten bakken. Tomaat en majoraan toevoegen, vocht laten verdampen. Paprikareepjes erbij doen. Op smaak brengen met zout en peper. Garneren met basilicum en gegrilde auberginevelletjes. Serveren met ‘al dente’ gekookte tagliatelle (zie gebruiksaanwijzing op verpakking). Extra lekker met verse tagliatelle.
2 personen
voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Tip Culinair maart 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten