COURGETTEKOEKJES MET RODE UIEN
1 kleine courgette
1 rode ui
zout
4 eetlepels bloem
1 theelepel knoflookpoeder
½ theelepel djinten (komijnpoeder)
½ theelepel gemberpoeder
2 deciliter slaolie
Rasp de courgette en de rode ui op een grove rasp. Strooi er 1 eetlepel zout over en laat ze 10 minuten staan. Spoel ze in een zeef goed af met koud water en knijp zo veel mogelijk vocht eruit. Meng de bloem met het knoflookpoeder, de djinten, het gemberpoeder, een snufje zout en 4 eetlepels water. Roer tot er geen klontjes meer zijn en voeg dan de courgette met de ui toe.
Verhit de olie. Schep telkens 4 lepeltjes van het groentemengsel naast elkaar in de hete olie en bak zo 4 koekjes. Bak op deze manier de rest van de koekjes.
2 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 23 maart 1994
dinsdag 13 maart 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten