dinsdag 13 maart 2018

Kalfsgehaktschijven met knoflook

KALFSGEHAKTSCHIJVEN MET KNOFLOOK

1 grote ui
2 teentjes knoflook
200 gram kalfsgehakt
1 eetlepel gehaktkruiden
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels koffieroom
1 eetlepel fijngeknipt bieslook
25 gram boter
3 eetlepels slaolie


Snijd de ui in ringen. Hak het teentje knoflook fijn. Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het paneermeel, de knoflook, de koffieroom en het bieslook. Vorm van het gehakt 2 grote, ronde platte schijven.
Verhit de olie met de boter en bak hierin de uienringen op een hoog vuur goudbruin. Neem ze uit de pan. Leg de kalfsgehaktschijven in het hete vet en bak ze in 8 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Leg de gehaktschijven op 2 borden en schep de uien erop.
Lekker met gebakken spinazie met tomaat en feta en gebakken aardappelen.

2 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Menu 23 maart 1994

Geen opmerkingen: