dinsdag 13 maart 2018

Komijnekaas-souffleetjes

KOMIJNEKAAS-SOUFFLEETJES

boter om in te vetten
30 gram boter
20 gram bloem
½ theelepel kerriepoeder
1/8 liter volle melk
zout
peper
3 kleine eieren
75 gram geraspte komijnekaas


Verwarm de oven voor op 175°C. Vet 2 kleine souffléschaaltjes (inhoud ¼ liter) in met boter. Smelt de boter, roer de bloem en het kerriepoeder erdoor en voeg, beetje bij beetje, al roerend de melk toe. Breng de saus aan de kook en laat hem op een laag vuur 5 minuten koken. Voeg zout en peper toe. Laat de saus een beetje afkoelen. Splits de eieren. Roer de eidooiers en de kaas door de saus. Klop de eiwitten stijf, voeg de saus eraan toe en spatel het snel door elkaar. Schep het mengsel in de souffléschaaltjes en bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar. Verhoog na 5 minuten baktijd de oventemperatuur tot 200°C.

2 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 23 maart 1994

Geen opmerkingen: