dinsdag 13 maart 2018

Salade met gegratineerde geitenkaas

SALADE MET GEGRATINEERDE GEITENKAAS

2 eetlepels (rode wijn)azijn
2 ½ eetlepel vloeibare honing
1 theelepel Provençaalse kruiden
5 eetlepels (walnoot)olie
zout
peper
16 zwarte olijven zonder pit
25 gram walnoten
4 plakken Bettine Blanc (verse geitenkaas zonder korst) van 1 centimeter dik (200 gram)
1 zakje gemengde sla


In kom azijn, ½ eetlepel honing, Provençaalse kruiden, olie, zout en peper tot dressing kloppen. Olijven halveren. Walnoten grof hakken. Bakplaat bekleden met aluminiumfolie. Plakken kaas op bakplaat leggen en rest van honing erover sprenkelen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Bakplaat 10 centimeter onder hete grill schuiven en kaas in 3 minuten iets laten smelten en laten kleuren. Intussen dressing nogmaals doorkloppen. Sla erdoor scheppen. Salade over vier bordjes verdelen. Walnoten erover strooien. Olijven erop leggen. Met breed pannenkoekmes plakken gegratineerde geitenkaas op salade leggen.
Serveren met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 360 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande maart 1994

Geen opmerkingen: