STEIRISCHER RÖHRLSALAT (MOLSLA MET EI EN TOMATEN)
De gekweekte molsla met de lichte blaadjes is iets milder en zachter dan de wilde soort. In het voorjaar is bij de groenteman ook wilde molsla te koop.
2 eieren
400 gram jonge, verse molsla
2 eetlepels azijn
3 eetlepels pompoenpittenolie
snufje gedroogde dragon
1 theelepel scherpe mosterd
zout
zwarte peper, versgemalen
1 kleine ui
1 bosje peterselie
2 kleine tomaten
Kook de eieren in 10 minuten hard en laat ze afkoelen.
Maak de molsla schoon, verwijder harde stelen, was de blaadjes, dep ze droog en pluk ze klein.
Meng voor de marinade de azijn met de pompoenpittenolie, de dragon, de mosterd en peper en zout. Pel de ui, was de peterselie, schud de blaadjes droog, hak de ui en peterselie fijn. Roer alles door de marinade.
Pel de eieren en hak de eiwitten fijn. Prak de dooiers met een vork, meng ze door de marinade en laat het geheel even intrekken.
Bestrooi de molsla met het fijngehakte eiwit, schenk er de marinade over en laat 5 minuten staan. Was de tomaten, snij ze in acht partjes en garneer er de Röhrlsalat mee. Hierbij past stevig boerenbrood.
4 personen
voedingswaarde : 190 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Steiermark, Oostenrijk
gerechtsoort : salade
bron : De beste recepten uit ‘Koken in de wereld’
zaterdag 27 februari 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten