WIENER SPINAT (WEENSE SPINAZIE)
1 pak diepvriesspinazie à 750 gram
1 ui
3 takjes peterselie
25 gram boter of margarine
3 eetlepels bloem
½ deciliter melk
1 teentje knoflook
zout
peper
nootmuskaat
In pan spinazie laten ontdooien en koken volgens gebruiksaanwijzing op pak. Ui pellen en fijn snipperen. In kopje peterselie fijn knippen. Boven maatbeker 1 deciliter spinazievocht afmeten. In zeef spinazie laten uitlekken. In pan boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Bloem en peterselie erdoor roeren. Al roerende spinazievocht en melk toevoegen. Blijven roeren tot dik gebonden saus. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Spinazie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en ¼ theelepel nootmuskaat. Overdoen in schaal.
4 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Wenen, Oostenrijk
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip februari 1987
zaterdag 27 februari 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten