zaterdag 27 februari 2016

Wiener Spinat (Wenen, Oostenrijk)

WIENER SPINAT (WEENSE SPINAZIE)

1 pak diepvriesspinazie à 750 gram
1 ui
3 takjes peterselie
25 gram boter of margarine
3 eetlepels bloem
½ deciliter melk
1 teentje knoflook
zout
peper
nootmuskaat

In pan spinazie laten ontdooien en koken volgens gebruiksaanwijzing op pak. Ui pellen en fijn snipperen. In kopje peterselie fijn knippen. Boven maatbeker 1 deciliter spinazievocht afmeten. In zeef spinazie laten uitlekken. In pan boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Bloem en peterselie erdoor roeren. Al roerende spinazievocht en melk toevoegen. Blijven roeren tot dik gebonden saus. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Spinazie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en ¼ theelepel nootmuskaat. Overdoen in schaal.

4 personen

voedingswaarde : 150 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Wenen, Oostenrijk
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip februari 1987

Geen opmerkingen: