PAPRIKASUPPE MIT WIENER WURST (PAPRIKASOEP MET KNAKWORSTJES)
1 ui
2 rode paprika’s
2 aardappelen
50 gram spekblokjes
1 eetlepel boter
1 eetlepel paprikapoeder
2 theelepels chilipoeder
1 blikje tomaatstukjes (netto 400 gram)
2 vleesbouillontabletten
1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon
1 theelepel karwijzaad
1 blikje Pick-ups (knakworstjes)
zout
versgemalen zwarte peper
peterselie
Pel en snipper de ui. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Bak de spekblokjes in een soeppan zachtjes uit. Voeg de boter toe en fruit de ui zachtjes glazig. Bak de paprika en de aardappel ca. 2 minuten mee. Voeg het paprikapoeder, het chilipoeder, de tomaatstukjes (met vocht), de bouillontabletten, ¾ liter water, het kruidenbuiltje en het karwijzaad toe. Breng alles aan de kook en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes sudderen. Giet de worstjes af, halveer ze en warm ze ca. 2 minuten in de soep mee. Breng op smaak met zout en peper. Strooi er wat fijngeknipte peterselie over.
4 personen
voedingswaarde : 295 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 min.
land : Wenen, Oostenrijk
gerechtsoort : soep
bron : Menu 31 januari 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten