IN BOUILLON GESTOOFDE KIP UIT WENEN
1 kip (ook een wat oudere, vettere komt in aanmerking)
2 wortels
2 uien
peterseliewortel
enige paddestoelen
1 eetlepel bloem
½ kippenbouillonblokje
40 gram boter
een paar druppels citroensap
braadvet
De schoongewassen kip in achten verdelen en licht zouten. In heet vet de uien, wortels, in plakjes gesneden paddestoelen, peterseliewortel en de stukken kip even aanbraden en met zoveel bouillon dat alles bedekt is, gaar stoven. De bloem met de boter vermengen en aan de massa toevoegen. Tenslotte op smaak afmaken met het citroensap. De kip wordt op een schaal gelegd en met de saus overgoten. Meel- of griesmeelballetjes smaken er goed bij.
4 personen
gebied : Wenen, Oostenrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Oostenrijkse keuken / Marianne Piepenstock
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten