SPECKKNÖDELSUPPE (HELDERE BOUILLON MET BROOD-SPEK BALLETJES)
2 broodjes van de vorige dag
1 kleine ui
½ bosje peterselie
100 gram doorregen spek zonder zwoerd
1 ei
6 eetlepels melk
1 eetlepel bloem
1 eetlepel zachte boter
1 theelepel gedroogde, fijngewreven marjolein
zout
1 liter runderbouillon
1 bosje bieslook
Snij de broodjes in blokjes van 1 centimeter en doe ze over in een schaal. Pel de ui en hak hem fijn. Peterselie wassen, droog schudden en eveneens fijnhakken. Snij het spek in blokjes en smelt het uit in een pan. Bak hierin de ui glazig en voeg beide ingrediënten aan de broodblokjes toe. Roer het ei met de melk los en schenk het mengsel over de ingrediënten in de pan. Voeg de bloem, boter, peterselie, marjolein en wat zout toe. Meng de ingrediënten, vorm er een bal van en laat 30 minuten rusten. Breng in een grote pan royaal water met wat zout aan de kook. Vorm dan met vochtige handen 4 Knödel (balletjes). Voeg als de massa te stevig of te slap is nog wat melk of bloem toe. Doe de balletjes over in het kokende water en laat ze zonder deksel op laag vuur in 12 minuten gaar worden. Verhit de bouillon. Doe de Speckknödel over in de bouillon. Was de bieslook, schud de sprietjes droog, snij ze klein en strooi ze over de soep.
4 personen
voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidings- / rusttijd : 40 / 30 minuten
gebied : Oostenrijk
gerechtsoort : soep
bron : De beste recepten uit Koken in de Wereld / hoofdredacteur Jan J. van Gestel
zaterdag 27 februari 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten