KAISERSCHMARRN MIT APRIKOSEN (LUCHTIGE PANNENKOEK MET BOERENMEISJES)
5 deciliter melk
1 eetlepel boter of margarine
6 (scharrel) eieren
2 eetlepels suiker
200 gram bloem
mespunt zout
1 zakje amandelschaafsel (à 45 gram)
200 gram Boerenmeisjes (abrikozen op brandewijn)
boter of margarine om in te bakken
poedersuiker uit strooibus
In steelpan melk aan de kook brengen. Van vuur nemen, boter in melk laten smelten. Laten afkoelen tot lauw. In kom eieren breken. Suiker erover strooien. Met handmixer of garde luchtig kloppen. Boven eieren bloem en zout zeven. Door eieren kloppen. Geleidelijk lauwe melk toevoegen, blijven kloppen tot soepel beslag ontstaat. Beslag 30 minuten laten rusten.
Intussen in droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Boven kom boerenmeisjes laten uitlekken. Abrikozen in vieren snijden.
In pan met klontje boter 4 dikke pannenkoeken bakken van beslag. Pannenkoeken in kleine stukjes snijden. Vuur hoog zetten, pannenkoekstukjes in klontje boter 2 minuten al omscheppend doorwarmen. Abrikozen toevoegen en 3 minuten meebakken. Pannenkoekstukjes op warme schaal leggen. Amandelschaafsel en poedersuiker erover strooien. Direct serveren.
6 à 8 personen
voedingswaarde : 370 kcal p.p.
voor- / wacht- / bereidingstijd : 15 / 30 / 20 minuten
land : Oostenrijk
gerechtsoort : nagerecht
bron : Allerhande april 1998
zaterdag 27 februari 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten