FRITTATENSUPPE (VLEESBOUILLON MET FLENSJES)
1 ui
1 pot rundvleesbouillon voor 1½ liter
150 gram soepgroenten
50 gram bloem
zout
1 ei
1/8 liter melk
45 gram boter of margarine
4 toefjes peterselie
Ui pellen en fijnsnipperen. In pan doen: ui, bouillon, 6 deciliter water en soepgroenten. Met deksel op pan in 10 minuten heet laten worden. Intussen in kom bloem en snufje zout doen. Hierboven ei breken. Helft van melk erdoor roeren. Al roerende rest van melk toevoegen. Blijven roeren tot glad beslag. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Met soep-opscheplepel ¼ deel van beslag erin scheppen en over panbodem laten uitvloeien. Bakken tot bovenkant bijna droog is. Keren en andere kant snel goudbruin bakken. Op plank leggen en flensje oprollen. Warmhouden. Op zelfde manier nog 3 flensjes bakken. Opgerolde flensjes in heel smalle repen snijden. Boven andere pan soep zeven. Soep over 4 soepborden verdelen. Flensjes erover verdelen. Garneren met toefje peterselie.
4 personen
voedingswaarde : 185 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 min.
land : Oostenrijk
gerechtsoort : soep
bron : Tip februari 1987
zaterdag 27 februari 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten