BIETEN MET MIERIKSWORTEL
500 gram rauwe rode bieten, geschild en in dunne plakjes gesneden
1 appel, geschild, van klokhuis ontdaan en in kleine blokjes gesneden
1 theelepel karwijzaadjes
2 theelepels geraspte mierikswortel
1 deciliter witte-wijnazijn
1 eetlepel suiker
zout
Schep in een kom de bieten, de appel, het karwijzaad en de mierikswortel door elkaar. Breng in een pannetje de azijn aan de kook met de suiker en wat zout. Laat het mengsel circa 5 minuten zachtjes koken en schenk het over de bieten. Schep alles luchtig door elkaar en laat het afkoelen. Dek de schaal af met folie en zet hem circa 10 uur in de koelkast.
4 personen
land : Oostenrijk
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten