zondag 11 januari 2009

Bieten-venkelsoep

BIETEN-VENKELSOEP

500 gram gekookte bietjes
1 kleine ui
1 venkelknol
2 eetlepels olie
½ theelepel venkelzaadjes
1 l groentebouillon (tablet)
2 eetlepels sinaasappelsap
peper
zout

Pel de gekookte bietjes. Snijd een 1/2 bietje in dunne repen (julienne) en pureer de rest in de keukenmachine. Snipper de ui. Maak de venkel schoon, bewaar wat groen voor de garnering. Snijd de venkel in kleine stukjes. Fruit de ui glazig in de hete olie. Voeg venkelstukjes en venkelzaadjes toe en fruit dit geheel nog 3 min. Schenk de bouillon erbij en laat de venkel in ca 15 min beetgaar worden. Voeg de bietenpuree en de bietreepjes toe aan de soep, laat alles door en door warm worden en breng de soep op smaak met sinaasappelsap, peper en zout. Garneer de soep met wat venkelgroen.

4 personen

gerechtsoort : soep

bron : Carla [Essie’s receptenhoek]

Geen opmerkingen: