zondag 11 januari 2009

Lauwwarme bietjes met mosterddressing

LAUWWARME BIETJES MET MOSTERDDRESSING

500 gram gekookte bieten
2 groene appels (bijv. Granny Smith)
2 sjalotten, gesnipperd
1 eetlepel (grove) mosterd
4 eetlepel Carbonell olijfolie, extra vierge
1 eetlepel vers geperst citroensap
peper, zout
2 eetlepels fijngeknipt bieslook

Ontvel de bietjes en snijd ze in dunne reepjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd elke appel in acht parten en de parten vervolgens in plakjes. Klop een dressing van de sjalotten, de olijfolie, mosterd, het citroensap en peper en zout naar smaak. Verwarm de bietjes met een beetje water op een laag vuur tot lauwwarm. Giet ze af en schep de dressing erdoor. Doe ze over in een schaal en verdeel de appel en het bieslook erover. Schep de salade aan tafel om. Lekker met gebakken aardappelen en knapperig gebakken speklapjes.

4 personen

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Marianneke [De gezellige eethoek]

Geen opmerkingen: