zondag 11 januari 2009

Pikante rode bieten

PIKANTE RODE BIETEN

2 kilo rode bieten
1 liter wijnazijn
¼ liter water
½ mierikswortel
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 theelepel kummel
2 laurierblaadjes
6 kruidnagels
150 gram suiker
1 theelepel zout
3 grote uien

De rode bieten wassen, voorzichtig koken of - wat beter is met het oog op sapverlies - op het bakblik zetten, 50 - 60 minuten bij hoge temperatuur gaar bakken. Na het afkoelen pellen, in dunne plakjes snijden. De uien in plakken en de mierikswortel in kleine stukjes snijden, met de overige ingrediënten mengen, aan de kook brengen. De bieten in de potten doen, met het afgekoelde mengsel overgieten.
Inmaaktijd: 30 minuten bij 80°C.
Houdbaarheid: ingemaakt 3 - 4 maanden, gesteriliseerd 1 jaar en langer.

16 personen

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Jozef van Houdt [lekkererecepten]

Geen opmerkingen: