BIETENSALADE VAN MENEER WELLS
Meneer Wells maakte dit verbluffend simpele gerecht vaak klaar en zelfs doorgewinterde bietenhaters vielen ervoor. Als je het geluk hebt om gele bieten te vinden, dan kun je een dramatisch effect verkrijgen door aan één kant van de schaal de gele en aan de andere kant de rode plakken te leggen.
450 gram bieten, vers gekookt
2 eetlepels witte wijnazijn
2 el suiker
zeezout, naar smaak
vers gemalen peper, naar smaak
5 eetlepels olijfolie
Minstens een uur van tevoren met een komkommerschaaf de bieten in papierdunne plakjes schaven. Schik de plakjes in één laag in een cirkelpatroon op een groot plat bord. Eerst met de azijn en dan met suiker besprenkelen. 45 minuten op kamertemperatuur laten staan, zodat de biet de smaak kan opnemen. Niet in de ijskast. Een half uur voor het opdienen besprenkelen met olie, zout en peper. Zo nodig nog wat olie toevoegen voor het opdienen.
4 - 6 personen
gerechtsoort : salade
bron : Roald Dahl's kookboek / Felicity & Roald Dahl, via Tabitha [groenteboer]
zondag 11 januari 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten