zondag 11 januari 2009

Bosbietjes met sinaasappel

BOSBIETJES MET SINAASAPPEL

1 bos bietjes
1 uitje, gesneden
1 eetlepel citroensap
een scheutje zonnebloemolie
1 sinaasappel in stukjes
peper
zout
2 eetlepels verse dille of peterselie, fijngeknipt

Was de bosbietjes, snijd het loof eraf en snijd de bietjes in kleine blokjes en een groot deel van het loof in dunne reepjes. U hoeft mooie jonge bietjes niet te schillen. Ook het loof is gestoofd erg lekker. Bak de bietjes een paar minuten samen met de uien in een scheutje olie. Voeg daarna het gesneden bietenloof, citroensap, stukjes sinaasappel en peper en zout toe en laat 5 tot 10 minuten zachtjes stoven. Garneer met verse dille of peterselie.

2 personen

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Carla [Essie’s receptenhoek]

Geen opmerkingen: