RODE BIETJES MET ROZIJNEN
800 gram rode bieten
1 theelepel gemberpoeder
1 ui
olie
1 theelepel venkelzaadjes
2 eetlepels citroensap
50 gram rozijnen
peper
zout
1 theelepel suiker
Wel in een kom met warm water de rozijnen 5 minuten en laat ze dan uitlekken. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Kook de bieten in een pan met ruim water in ongeveer een half uur gaar. Verwijder dan de schil van de bieten en rasp de bieten. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin eventjes de ui, venkelzaadjes en gemberpoeder eventjes. Schep dan de gekookte bietjes, rozijnen, citroensap, suiker en een beetje peper en zout erdoor.
6 personen
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Marianneke [De gezellige eethoek]
zondag 11 januari 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten