NIEUWE BOSBIETJES
1 bos bietjes met loof
1 ui, gesneden
sap van ½ citroen
een scheutje olie
eventueel 1 sinaasappel in stukjes
peper
zout
2 eetlepels verse dille of peterselie
Was de bosbietjes, snijd het loof eraf en snijd de bietjes in kleine blokjes en een groot deel van het loof in dunne reepjes. (U hoeft deze jonge bietjes niet te schillen en ook het loof niet weg te gooien. Het loof is gestoofd erg lekker!) Bak de bietjes een paar min samen met de uien in een scheutje olie. Voeg daarna het gesneden bietenloof, citroensap, evt. stukjes sinaasappel, peper en zout toe en laat 5 min zachtjes stoven. Garneer met verse dille of peterselie.
2 personen
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Carla [Essie’s receptenhoek]
zondag 11 januari 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten