zaterdag 8 november 2008

Vlammende ananas (Polynesië)

VLAMMENDE ANANAS

1 verse rijpe ananas
½ kop donkere rum
½ kop suiker

Snij ongeveer 20 cm vanaf de basis van de ananas, de top eraf. Snijd het vruchtvlees met een scherp aardappelmesje eruit zonder de bast van de ananas te raken. Maak dus een mooie stevige kom van de vrucht en snij nog een plak van de bodem af zodat ze stevig rechtop blijft staan.
Snij het vruchtvlees in blokjes en leg er bamboe satépennen bij.
Laat een blikje sterno brander of een blikje met in spiritus gedoopte stijve watten in de anans zakken en steek het aan met een lange lucifer. Heb een kommetje met rum en een kommetje met suiker klaarstaan. Doop telkens een pen met een blokje ananas in de rum en dan in de suiker en rooster het boven de spiritusvlam.
N.B.: Die sterno branders zijn te koop in huishoudwinkels en winkels met kampeerartikelen. Er zit een gekoncentreerde brandstof in.

4 personen

gebied : Polynesië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Proeven uit de Pacific / Hugh Jans

Geen opmerkingen: