GEVULD BROOD
1 kleine aubergine, in plakken
zout
peper
5 el olijfolie
1 rond boerenbrood (wit of bruin)
125 g plakjes rauwe ham
½ pot geroosterde paprika’s (inh. ± 435 g, Peloponnese), uitgelekt, in reepjes
3 tomaten, in plakjes
150 g mozzarella, in plakjes
15 zwarte olijven, ontpit, in plakjes
25 g rucola (raketkruid) of spinazie
15 blaadjes basilicum
Aubergineplakken met zout en peper bestrooien en in 2 el olie aan beide zijden ± 5 min. bakken. Aubergine laten uitlekken. Uit bovenkant van brood ‘deksel’ snijden en brood uithollen. Brood vullen met laagjes ham, paprika, aubergine, tomaat, mozzarella, olijven, rucola en basilicum. Vulling met out en peper bestrooien en met 3 el olijfolie besprenkelen. Deksel erop zetten en brood in punten gesneden serveren.
Voor 12 punten.
voedingswaarde : 180 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
land : Australië
gerechtsoort : hapje
bron : Tip Culinair special Wereldhapjes
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten