KORIANDERPASTA MET MOSSELEN
1 bak verse mosselen (à 2 kg)
2 teentjes knoflook
2 rode pepertjes
3 bosuitjes
1 dl droge witte wijn
350 g spaghetti
zout
15 g verse koriander
2 eetlepels (olijf)olie
(versgemalen) witte peper
Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken. Sluit de mossel niet, dan weggooien. 1 Teentje knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Pepertjes wassen en in ringetjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in stukken van ca. 2 cm snijden.
Mosselen, knoflookteentjes, pepertjes en bosui in pan doen en hierover witte wijn schenken. Mosselen afgedekt koken tot alle exemplaren geopend zijn (ca. 7 minuten). Intussen spaghetti in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Blaadjes van koriandertakjes nemen en 1/3 grof hakken. Andere teentje knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Olie erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
Pasta afgieten en laten uitlekken. Pasta terug in pan laten glijden met knoflookolie en korianderblaadjes. Pasta omschudden. Op grote platte borden pasta als nestje schikken en mosselen in midden scheppen. Garneren met gehakte koriander.
4 personen
voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
land : Australië
gerechtsoort : lunch- of hoofdgerecht
bron : Allerhande januari 2000
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten