zaterdag 8 november 2008

Pompoensoep (Fiji)

POMPOENSOEP

“In veel recepten uit het zuidelijk deel van de Stille-Oceaaneilanden en uit Zuid-India komt kokosmelk voor, waardoor het een populair ingrediënt is in onze familie, die deels Zuid-Indiaas, deels Europees, deels Fiji is van origine. Kokosmelk is tegenwoordig op veel plaatsen makkelijk te krijgen. Dit is in principe een recept voor pompoensoep in ‘Europese stijl’. Let er wel op dat u niet te veel gember gebruikt, anders wordt de fijne smaak van de pompoen en de kokosmelk erdoor overheerst!” Seona Smiles, Suva, Fiji-eilanden

450 g pompoen, geschild en in kleine stukjes gehakt
1 ui, in dunne ringen gesneden
½ theelepel verse gember, fijngehakt
2 eetlepels boter of margarine
600 ml bouillon of water
480 ml kokosmelk
1 eetlepel verse peterselie of koriander, fijngehakt
peper
zout

Laat de boter of margarine in een pan smelten. Fruit al roerend gedurende enkele minuten de uitjes met de gember in de boter, voeg de pompoen toe en blijf nog 2 - 3 minuten roeren.
Voeg nu bouillon of water toe. Laat dit aan de kook komen en laat het geheel 15 - 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen zacht is. Pureer de pompoen met de staafmixer of in de keukenmachine.
Voeg de kokosmelk toe en laat de soep doorwarmen, maar zorg dat hij niet meer aan de kook komt. Voeg peper en zout toe en garneer de soep met de kruiden.

4 personen

voor- / bereidingstijd :10 / 25 minuten

land : Fiji-eilanden
gerechtsoort : soep

bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells

Geen opmerkingen: