MAÏSKIPFILET MET BOTERBONEN EN TAPENADE
4 maïskipfilets (ca. 700 g)
zout
peper
30 g boter of margarine
1 blik boterbonen (Royal Mail, 400 g)
5 stoneleeks
6 zwarte olijven zonder pit
1 teentje knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels tapenade (potje à 90 g, Chalice)
Kipfilets bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en kipfilets in 15 à 20 minuten bruin en gaar bakken, af en toe keren.
Intussen bonen in zeef afspoelen onder koud water en laten uitlekken. Stoneleeks schoonmaken en in schuine stukjes van ca. 2 cm snijden. Olijven halveren. Knoflook pellen en boven olie uitpersen. Dressing mengen met boterbonen, olijven, stoneleeks en helft van tapenade. Op smaak brengen met zout en peper. Salade op midden van vier borden scheppen. Kipfilet op bonen schikken en rest tapenade over kip verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
land : Australië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande januari 2000
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten